Logo Balieplus

Online vaardigheden

7 september 2020

U heeft in de afgelopen maanden van 2020 waarschijnlijk nog nooit zoveel vanuit huis en online gewerkt als in andere jaren. In de dynamische omgeving waarbinnen u  werkt, heeft u sowieso te maken met een (juridisch) snel veranderend speelveld. Daar komt bij dat er binnen de advocatuur nu razendsnelle veranderingen plaatsvinden in de manier van werken. De digitale ontwikkeling zit in een stroomversnelling.

Anticiperen en ontwikkelen van online vaardigheden

Het anticiperen op de sterk veranderde manier van werken en zaken doen, vraagt voor velen om nieuwe online vaardigheden en competenties. Veel gebeurt waarschijnlijk nu in de hectiek van de dag, door middel van het simpelweg toepassen van nieuwe digitale mogelijkheden, zonder bewust stil te staan bij de effecten ervan en bij de verdere online ‘fine tuning’ en overige online mogelijkheden of vereisten of competenties. De druk om inhoudelijk goed te presteren blijft bestaan en veel tijd om grondig te reflecteren op de toegepaste online vaardigheden en om nieuwe online vaardigheden te verkennen, uit te proberen en te verbeteren, is er nauwelijks. De noodzaak daartoe is vanwege corona nu echter groter dan ooit tevoren. En de verwachting is dat ook na corona de online diensten zullen blijven bestaan.

Vizier op de toekomst

De kans dat het online werken van blijvende invloed zal zijn op uw praktijk is dus vrij groot. Als advocaat is het daarom belangrijk om uzelf, met uw vizier op de toekomst, op dit gebied persoonlijk te blijven ontwikkelen en ook om oog te hebben voor de online randzaken. Uw kantoor ziet er goed verzorgd uit en er is lekkere koffie om de gasten een goed welkom te geven. Maar hoe doet u dat nu thuis? Misschien wel vanuit de keuken of op zolder. Hoe komt u dan tot ‘het goede gevoel’, hoe presenteert u uzelf, hoe komt u in beeld en welke vormen van ruis zijn er? Allemaal randvoorwaarden die u zakelijk raken. Goed om hier bewust van te zijn.

Uw online vaardigheden kunt u continue inzetten dus is het ontzettend waardevol om hier bewust mee om te gaan en om hier prioriteit aan te geven. Door uw online vaardigheden te ontwikkelen, zult u online steeds meer effect bereiken en zult u online succesvoller zijn én meer impact maken.

Dialogue heeft een interessant online aanbod met praktisch toepasbare trainingen. Specifiek biedt de online workshop ‘Videogesprekken voeren’ u in beknopte tijd een groot resultaat.

Balieplus Intervisie

Dialogue ontwikkelt talent van hoogopgeleide professionals op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, mediation en conflictmanagement, ethiek & integriteit en professionele vaardigheden.

Dialogue is sinds 2012 opleidingspartner van Balieplus.

 
 
punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates