Logo Balieplus

Aan de slag met mentale belasting

1 november 2022

In opdracht van de Stichting van de Arbeid heeft VHP Human Performance een handreiking ontwikkeld voor sectoren en bedrijven met oplossingen om mentale belasting te voorkomen of te verminderen. Het instrument is bedoeld voor werkgevers en werknemers in branches en sectoren die aan de slag willen met het arbeidsrisico mentale belasting.

TNO ontwikkelde de Werkdruk Wegwijzer met sociale partners op basis van praktijk en wetenschap. De Wegwijzer leidt werkgever of werknemer gestructureerd door een effectieve aanpak van werkdruk voor iedere organisatie. De Werkdruk Wegwijzer leidt je in vijf stappen naar een passende aanpak van werkdruk. Zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven en organisaties kunnen de Wegwijzer gebruiken.  

In opdracht van het ministerie van SZW ontwikkelde TNO de Wegwijzer Ongewenst Gedrag. Met de wegwijzer ongewenst gedrag op het werk pak je pesten, discriminatie en seksuele intimidatie op het werk aan. Alle tips uit de Wegwijzer kunnen vrij worden gebruikt voor het aanpakken van pesten binnen de organisatie.

RI&E Balieplus
Balieplus 25 jaar
punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

RI&E Balieplus
Kantoorgerelateerd

RI&E Balieplus

De RI&E is een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. En het voorkomt aansprakelijkheid bij ongevallen op kantoor.

Balieplus 25 jaar
Kantoorgerelateerd

Coaching als secundaire arbeids-voorwaarde voor iedereen

Toename inzetbaarheid en productiviteit en afname verzuim om mentale redenen.

Mentavitalis