Logo Balieplus

Uw pensioen goed geregeld? Begin nu met Financial Planning!

9 maart 2023

Alles dat je aandacht geeft groeit!

Pensioen is voor veel mensen een abstract begrip. Vaak wordt gedacht aan oude, slecht ter been zijnde mensen die alleen nog maar achter de geraniums kunnen zitten. Niets is minder waar. Gemiddeld genomen heeft de Nederlander vanaf de pensioendatum nog heel wat jaren in goede gezondheid voor zich.

Ondanks dat pensioen een abstract en geen aantrekkelijk begrip is, loont het de moeite om hier tijdig over na te denken. De beste dag om u te laten informeren en om uw pensioen te verbeteren? Dat was gisteren! Balen? Nee hoor. De een-na beste dag is vandaag! Dus elke dag is weer een goed begin om hier actie op te ondernemen. Hoe eerder u het goed regelt heeft, hoe meer tijd uw pensioen heeft om te groeien.

Om het leuker te maken kunt u uw pensioen beter bekijken als de fase van financiële onafhankelijkheid. U hebt jaren gewerkt voor uw geld en dat hoeft dan niet meer. De beslissingen die u nu neemt, bepalen wanneer deze fase aanbreekt en hoeveel ruimte u dan heeft. Er mee aan de slag? We geven u graag een aantal tips:

Start vandaag nog met vermogen opbouwen voor uw pensioen

Een financieel fijne oude dag betekent dat u voldoende vermogen hebt om van te leven. Het is dus een kwestie van genoeg geld opzijzetten voor het moment dat u stopt met werken.

Hoe eerder u hieraan begint, hoe goedkoper het is. Dit dankzij het rendement op rendement. Op het rendement dat je eerder hebt opgebouwd wordt wéér rendement gemaakt. En zo groeit dat door. Anders gezegd: uw geld kan langer voor u werken, als u eerder begint met vermogen opbouwen. Het werkt voor u doordat het eerder gemaakte resultaat ook meegroeit met nieuwe resultaten.

De overheid helpt u mee met het opbouwen van uw pensioen

Het is vaak zo dat mensen geen of een incomplete pensioeninleg hebben. Dit biedt de mogelijkheid om zelf vermogen op te bouwen voor uw pensioen via een lijfrente. Op deze manier betaalt u over het extra gespaarde bedrag op dit moment geen inkomensbelasting. Uw inleg wordt dus voor een deel betaald door de Nederlandse overheid (u spaart met uw bruto inleg in plaats van uw nette inleg). Hoeveel u op deze manier mag inleggen, hangt van uw beschikbare jaarruimte af. De jaarruimte is het maximale bedrag dat u mag inleggen om uw pensioen te verbeteren. Daarnaast mag u ook de ‘niet-benutte jaarruimte’ van de afgelopen jaren gebruiken. Dit heet de reserveringsruimte. Het kan dus heel interessant zijn om fiscaal vermogen op te bouwen voor later.

Laat een financieel plan opstellen voor uw oude dag

Hoe beter u in beeld heeft wat u nu hebt, wat u wilt en wanneer u dat wilt, hoe groter de kans is dat dit u dit kunt realiseren. Daarom adviseren wij om samen een financieel plan te maken. Dit plan gaat over uw levenswensen, waar we dan het geld aan koppelen. Zo zetten wij uw vermogen in als middel om uiteindelijk uw persoonlijke doelen te bereiken. De focus ligt dus niet op het vermogen zelf, maar op: wat wilt u nog in uw leven ervaren of hoe wil u uw leven ervaren?

Doordat we uw financiële situatie en doelen goed in beeld hebben, kunnen we zaken beter op elkaar afstemmen. Als u met pensioen gaat, kan het zijn dat uw hypotheek afgelost wordt. Misschien gaan uw kinderen het huis uit of verwacht u een opbrengst uit een verzekering of verkoop van een bedrijf? Zo zijn er veel zaken die uw financiële ruimte tijdens uw pensioen beïnvloeden. Door alles aan elkaar te verbinden zorgen we samen dat u nu prettig kunt leven en straks zonder zorgen met pensioen kunt. We zorgen dat u niet te veel belasting betaalt en dat u financieel flexibel bent wanneer dat nodig is.

Wilt u weten hoe uw oude dag er financieel uit kan zien? Wacht niet langer en plan een afspraak via anton.lintel@aon.nl of 06-22803608 om meer te horen over uw persoonlijke mogelijkheden. Samen bepalen wat de beste situatie voor u is en hoe we dit zaadje kunnen planten.

Aon Pensioendesk

Aon Financial Planning ondersteunt u graag bij:

 • Toetreding tot een maatschap;
 • Overlijdensrisico / Key-man verzekeringen;
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Berekenen over pensioen en hoeveel u nog zou kunnen bijleggen;
 • In kaart brengen van de financiële behoefte.


 • Neem voor meer informatie:
  Anton Lintel
  E anton.lintel@aon.nl
  M 06-22803608

  Aon
  punten
  4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
  Collectieve voordelen
  Goede kwaliteit en voorwaarden
  Bespaar tijd en geld
  Nieuws en updates

  Gerelateerde Balieplus-voordelen

  Bekijk al het collectieve voordeel

  Aon Pensioendesk
  Pensioenen

  Aon-Balieplus Pensioendesk

  Deskundig pensioenadvies voor u en uw kantoor.

  Aon
  Verzekeringen

  AOV

  Zorg voor inkomen wanneer u dat zelf niet meer kunt door ziekte of een ongeval.

  a.s.r.
  Kantoorgerelateerd

  Coaching als secundaire arbeids-voorwaarde voor iedereen

  Toename inzetbaarheid en productiviteit en afname verzuim om mentale redenen.

  Mentavitalis