Logo Balieplus

Voorsprong in de advocatuur!

7 april 2016

Vorig jaar rondom deze tijd beschreef ik 7 trends in Lente in de advocatuur. De advocaten die zich hierin hebben verdiept zijn nu de absolute koplopers. Zij hebben een voorsprong op de achterblijvers. Deze groep praat niet alleen over de inhoud van het beroep van advocaat maar kijkt ook bedrijfsmatig naar alle facetten die bij het begrip ondernemerschap horen.  De toetreders van buiten de branche zijn steeds actiever en pakken een deel van de markt. De technologische ontwikkelingen, de start-ups zien wij iedere dag in de media voorbijkomen. Dit dwingt de advocatuur tot het maken van strategische keuzes en helder maken voor de klanten waar de focus ligt. Weten waar de omzet vandaan komt en hoe je kostenefficiënt je kantoor moet inrichten is meer dan essentieel. Het verschil in grootte en omzet maak je niet langer en alleen door meer advocaten. De technologie zorgt ervoor dat ook kleinere kantoren zich kunnen meten met grotere organisaties. De voorlopers weten dit en passen de lessen toe die ze hebben geleerd uit het verleden. Vanuit Law4ce onderzoeken wij continue hoe en waar advocaten het verschil in de bedrijfsvoering maken. Op de komende (internationale) evenementen zoals www.lexpo.com en bij www.pleit.nl zullen collega’s van www.law4ce.com aanwezig zijn om het gesprek over voorsprong in de advocatuur bijvoorbeeld over onderstaande punten met advocaten aan te gaan.

  1. Een advocaat op voorsprong doet dat met een commercieel jaarplan.
  2. Elke advocaat die zicht wil hebben op de toekomst maakt gebruikt van CRM om de gestelde omzet te realiseren.
  3. Advocaten jong en oud die bloggen hebben een streep voor . Zij gebruiken LinkedIn en Twitter gericht op conversie van leads naar contacten in betaalde omzet.
  4. Advocaten die hun klanten kennen tonen interesse en hebben branchekennis , treden daarbij op als adviseur en gesprekspartner met als doel om gerichte oplossingen te bieden .
  5. Legal Business Development is een serieus vak en wordt steeds meer gewaardeerd door advocaten. BD Specialisten spreken zich steeds meer in het openbaar uit.
  6. Advocaten worden steeds meer ondernemer en gaan door “een wasstraat voor advocaten”
  7. De externe coaches, zijn onderdeel van het team en zijn gesprekspartners voor directieleden, partners en medewerkers.
Julius Scholten

Julius Scholten
mr Julius Scholten is partner juridisch relatiemanagement bij Law4ce en volgt de ontwikkelingen in de juridische wereld op de voet. Julius is oprichter van het ICN-netwerk en werkt vanuit zijn onderneming Maatwerkcontact als Business Creator & Coach voor Advocaten en hun teams.

punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates