Logo Balieplus

Balieplus bespaartip – opleidingen

7 maart 2022

Maak gebruik van het Balieplusvoordeel voor het behalen van PO- / PE-punten

Wij zijn ervan overtuigd dat een aantal van onze Balieplus-kantoren meer voordeel kan halen uit hun lidmaatschap! Alleen al op gebied van (verplichte) cursussen kan uw kantoor per jaar wel € 300,- of meer per advocaat of notaris besparen.

Eén van de vele voordelen van een Balieplus-aansluiting is namelijk de korting op de cursussen bij OSR Juridische Opleidingen, Sdu Opleidingen & Events en Dialogue, alledrie door de NOvA erkende opleidingsinstellingen.
OSR Juridische Opleidingen en Sdu Opleidingen& Events richten zich met name op vakinhoudelijke cursussen, Dialogue meer op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en leidinggeven.

Verplichte vakinhoudelijke ontwikkeling

Zoals bekend, zijn advocaten en notarissen verplicht jaarlijks 20 PO-/PE-punten te halen om hun vakbekwaamheid op peil te houden (artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur).
De gemiddelde prijs per PO-punt is circa € 100, wat neerkomt op een opleidingsinvestering van circa € 2.000 per advocaat/notaris per jaar.  De Balieplus collectiviteitskorting bedraagt 15% bij SDU en OSR en 10% bij Dialogue; oftewel per advocaat/notaris een besparing van circa €300 per jaar.

Tot onze verbazing wordt er over het algemeen te weinig gebruik gemaakt van dit voordeel, terwijl dit een eenvoudige manier is om structureel kosten te besparen, zonder dat een inhoudelijke aanpassing nodig is. 

Hieraan ligt volgens ons een aantal oorzaken ten grondslag:

 • Onbekendheid met voordeel, hopelijk draag dit bericht hieraan bij;
 • Onbekendheid met kortingscodes, zie uw aansluitnummer in de nieuwsbrief of vraag deze bij ons op;
 • Geen persoonlijk voordeel, wanneer men niet zélf voor de cursus hoeft te betalen, is er ook geen incentive om moeite te doen om de kortingscode op te zoeken en in te vullen;
 • Geen waarde hechten aan een paar tientjes korting per cursus, terwijl dit in totaal per jaar toch tot een aanzienlijk bedrag kan oplopen.

Tips om te besparen op uw kantoor

Wat kunnen partners, officemanagers, kantoordirecteuren en eventueel HR-managers doen om besparingen wél te realiseren:

 • Intern communiceren dat het kantoor bij Balieplus aangesloten is en dat op cursussen bij Sdu, OSR en Dialogue korting te verkrijgen is, bijvoorbeeld met een interne nieuwsbrief. Daarnaast in het eventuele personeelshandboek dit voordeel (plus andere persoonlijke voordelen) vermelden;
 • Regelmatig in de administratie checken of er cursussen bij genoemde instellingen zijn gevolgd;
 • Vergoeding van cursussen bij de betreffende instanties koppelen aan de eis dat gebruik is gemaakt van de kortingscode.
 • In de administratie checken wie en/of er cursussen bij genoemde instellingen zijn gevolgd, en uw medewerkers wijzen op het gemiste voordeel.

Tips om te besparen bij persoonlijk gebruik

Wat kunt u doen om alsnog besparingen te realiseren:

 • Maak voor komend jaar een opleidingsplan. Bedenk bewust welke opleidingen voor u relevant zouden zijn het komende jaar en plan deze cursussen tijdig in. 
 • Check bij het maken van uw opleidingsplan ook het aanbod in uw rechtsgebied bij Sdu en OSR en voor vaardigheden het aanbod van Dialogue. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van het beschikbare Balieplusvoordeel;
 • In uw administratie checken of er cursussen bij genoemde instellingen zijn gevolgd.
punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

OSR Recht.vaardig
Persoonlijke ontwikkeling

OSR juridische opleidingen

Opleidingen, actualiteitencursussen, verdiepingscursussen en trainingen

Dialogue
Persoonlijke ontwikkeling

Kyden

Trainingen, mediation, coaching en intervisie, speciaal voor de juridische professional bij Kyden met 10% korting.

Sdu Opleidingen Events
Persoonlijke ontwikkeling

Sdu Opleidingen

Sdu Opleidingen biedt uitkomst

Balieplus Intervisie
Persoonlijke ontwikkeling

Online intervisie voor advocaten 2024

Intervisie biedt veel meerwaarde. Onze intervisiebegeleiders zorgen ervoor dat de ingebrachte casuïstiek ook daadwerkelijk leidt tot meer zelfinzicht en oplossingsrichtingen.