Logo Balieplus

Belang beroepsvaardigheden

25 augustus 2023

De praktijk wijst uit dat de manier waarop je je vak uitoefent, de manier waarop je pleit, de wijze waarop je adviseert en communiceert, minstens zo belangrijk is voor het behalen van succes als je inhoudelijke bagage. Want vorm en inhoud zijn uiteindelijk één geheel. En bij vorm gaat het om persoonlijke professionele vaardigheden zoals presenteren, overtuigen, onderhandelen, helder schrijven en gesprekstechnieken. Vaardigheden die sommige mensen van nature goed beheersen en waar anderen wat professionele ondersteuning of opleiding bij kunnen gebruiken. Maar gelukkig zijn dit vaardigheden die iedereen kan  leren en die je altijd kunt optimaliseren.

Als jurist zorg je dat je inhoudelijk goed op de hoogte bent. Je kent de wet- en regelgeving, houdt je vakliteratuur bij en gaat regelmatig naar na- en bijscholing op specifieke juridisch inhoudelijke onderwerpen. Dat is goed. En belangrijk. Want alleen met actuele en gedegen juridische kennis, kun je je vak goed uitoefenen. Vakinhoudelijke kennis is voor een jurist van essentieel belang, maar is niet het enige dat je tot een goed advocaat, bedrijfs- of overheidsjurist maakt.

In onze beroepsvaardighedentrainingen krijg je antwoord op vragen als: Weet je hoe je overkomt op anderen en heb je inzicht in hoe je over zou willen komen? Kun je je advies helder formuleren en begrijpelijk overbrengen op je klant, mondeling of schriftelijk? Hoe kom jij uit de verf in onderhandelingen?

Toegevoegde waarde permanente educatie voor advocaten:

Hier zijn enkele redenen waarom permanente educatie waardevol is voor advocaten:

 1. Juridische ontwikkelingen
  Het recht is voortdurend in beweging, met nieuwe wetten, rechterlijke uitspraken en juridische precedenten die zich ontwikkelen. Permanente educatie stelt advocaten in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste juridische ontwikkelingen en deze toe te passen in hun praktijk.
 2. Verbeterde expertise
  Door regelmatig bij te scholen kunnen advocaten hun expertise op specifieke rechtsgebieden vergroten. Dit stelt hen in staat om hun cliënten beter te adviseren en effectiever te pleiten.
 3. Ethiek en beroepsnormen
  Permanente educatie omvat vaak training over beroepsethiek en professionele normen. Dit helpt advocaten om hun verantwoordelijkheden jegens cliënten, rechtbanken en de samenleving beter te begrijpen en na te leven.
 4. Competitieve voorsprong
  Advocaten die voortdurend werken aan hun professionele ontwikkeling kunnen zich onderscheiden van hun collega’s en concurrenten. Cliënten waarderen vaak advocaten die up-to-date kennis en vaardigheden kunnen bieden.
 5. Netwerkmogelijkheden
  Permanente educatie biedt ook gelegenheden om te netwerken met andere professionals binnen de juridische gemeenschap, wat kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingsverbanden.

Bron: Petra Jungjohann, directeur OSR juridische opleidingen

Petra Jungjohann OSR juridische opleidingen

Petra Jungjohann
Directeur
OSR juridische opleidingen

punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

OSR Recht.vaardig
Persoonlijke ontwikkeling

OSR juridische opleidingen

Opleidingen, actualiteitencursussen, verdiepingscursussen en trainingen

OSR Recht.vaardig
Persoonlijke ontwikkeling

Verdiep je juridische kennis

In aanvulling op onze basisopleidingen biedt OSR een- of meerdaagse verdiepingscursussen die jouw kennis verder verdiepen en helemaal up-to-date brengen.

OSR Recht.vaardig
Persoonlijke ontwikkeling

Juridische meerdaagse opleidingen en leiderschapsprogramma's

Kennis en vaardigheden waarmee je die extra stap in je loopbaan kunt zetten.

OSR Recht.vaardig
Persoonlijke ontwikkeling

Vaardigheids-trainingen voor juristen

Onderscheid jezelf door jouw soft skills te verbeteren.