Logo Balieplus

Aansprakelijkheid curator in grote faillissementen

9 oktober 2023

Een groot, ingewikkeld, of internationaal faillissement behoeft vaak een aparte curatorenpolis.

Behoefte aan een specifieke curatoren polis voor een specifiek faillissement.

De laatste jaren zien wij een groeiende behoefte aan een speciale, op maat gemaakte curatorenpolis.

Deze behoefte wordt vaak ingegeven door de omvang van het faillissement, het internationale karakter, een hoge procedurefrequentie (tegen de curator). Daarnaast speelt de behoefte om de rest van het kantoor niet te belasten met beroepsaansprakelijkheidsclaims die uit het faillissement voortvloeien. Die worden namelijk op de eigen kantoorpolis afgewikkeld. Claims zullen altijd weerslag hebben op de premie. Deze premie wordt door het gehele kantoor betaald.

Daarnaast geven de hoge dekkingen die Aon kan verschaffen de mogelijkheid aan curatoren van kleinere kantoren om grote faillissementen te doen, zonder dat de beroepsaansprakelijkheidspolis van het eigen kantoor verhoogd hoeft te worden.

Tot slot worden in grote faillissementen geregeld 2 curatoren benoemd van verschillende kantoren.

Wij krijgen met regelmaat de vraag of specifieke projectpolissen gekocht kunnen worden met een verhoogde verzekerde limiet. Dat kan, maar de prijzen zijn zodanig dat je beter voor het gehele kantoor de limiet kunt verhogen. Een uitzondering is de curatorenpolis.

Voordelen curatorenpolis

  • Ook als uw kantoor maar beperkt verzekerd is, kan Aon in beginsel tot 300 miljoen dekking bieden omdat wij gebruik maken van een bestaand panel van verzekeraars die “op afroep” dekking kunnen geven;
  • Eventuele beroepsaansprakelijkheidsclaims tegen u als curator worden op deze curatorenpolis afgewikkeld en kantoorgenoten worden niet belast met hogere premies;
  • Twee curatoren van verschillende kantoren in hetzelfde faillissement maken samen gebruik van één curatorenpolis. U vermijdt gedoe over wie de hogere premie betaalt in geval van schade-uitkeringen (u wil tenslotte niet dat uw kantoor betaalt voor de fouten van uw mede-curator-van-het-andere-kantoor);

Vragen

Vragen over dit product, bel Anton Lintel  op 06-22803608 of mail naar anton.lintel@aon.nl

—————-

Aon Professional Services is dé aanbieder van risicomanagement-oplossingen voor de advocatuur, het notariaat en de accountancy. Met een team van 27 mensen bedienen wij al 30 jaar dagelijks meer dan 80% van alle Nederlandse advocaten.

Aon Professional Services is dé aanbieder van risicomanagement-oplossingen voor de advocatuur, het notariaat en de accountancy. Met een team van 27 mensen bedienen wij al 30 jaar dagelijks meer dan 80% van alle Nederlandse advocaten.

Aon
punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Verzekeringen

BAV

De beroepsaansprakelijkheids-verzekering van Balieplus is specifiek toegespitst op uw advocatenpraktijk met een uitgebreide dekking en voldoet volledig aan de eisen van de NOvA.

Aon
Verzekeringen

AOV

Zorg voor inkomen wanneer u dat zelf niet meer kunt door ziekte of een ongeval.

a.s.r.
NN Ziekteverzuimverzekering
Verzekeringen

Ziekteverzuim-verzekering

De kosten bij langdurig ziekteverzuim bestaan naast de loondoorbetaling ook uit de loonkosten van een vervanger. Dek daarom de loondoorbetalingsplicht af!

Nationale Nederlanden