Logo Balieplus

Hoe voorkomt u verzuim door werkstress

2 januari 2024

De arbeidsmarkt blijft krap en de werkdruk en het verzuim nemen in veel bedrijven toe. Dat terwijl u uw medewerkers juist hard nodig heeft om het bedrijf draaiende te houden. Focus op werkplezier en de juiste balans voor medewerkers, kunnen verzuim in uw bedrijf voorkomen. Benieuwd hoe u dat doet? ArboNed geeft u tips en handvatten.

Juiste balans

Het werk stelt bepaalde eisen die medewerkers energie kunnen kosten, zoals een structureel hoge werkdruk. Maar zij kunnen ook energie van hun werk krijgen, bijvoorbeeld door steun van collega’s of leidinggevenden. Zorg ervoor dat zaken die stress veroorzaken en zaken die energie geven in balans zijn voor medewerkers. Net als een batterij moet een mens ook weer op tijd opladen.

Meer werkplezier

Herkent u signalen van werkstress in uw bedrijf? Ga dan het gesprek aan en kijk hoe u er samen voor kan zorgen dat uw medewerkers meer plezier in het werk krijgen. Bijvoorbeeld door ze meer regelmogelijkheden te geven om hun werk aan te passen. Maar ook door uw waardering uit te spreken en uw medewerkers het gevoel te geven echt onderdeel uit te maken van het bedrijf.

Praktische oplossingen

ArboNed helpt u graag met het voorkomen van verzuim door werkstress op een manier die bij uw bedrijf past. Doet u het zelf met hulp van onze (online) hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

  • Zelf doen: Gebruik deze praktische gids of tips om signalen van werkstress bespreekbaar te maken en samen met uw medewerkers tot een oplossing te komen.
  • Samen doen: Kunt u hulp gebruiken bij het voorkomen van verzuim door werkstress? Mijn Organisatie-expert biedt u 2, 4 of 8 uur hulp aan van onze ervaren consultant.
  • Laten doen: Ervaart uw medewerker stress en/of psychische klachten? Neem dit dan serieus en schakel een bedrijfsmaatschappelijke werker of psycholoog van ArboNed in. Zij kunnen uw medewerker coachen en samenwerken aan een betere balans.

Nog meer tips en handvaten

Bent u op zoek naar nog meer tips en handvaten om verzuim door werkstress te voorkomen? U vindt ze op de themapagina van ArboNed.

punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

WGA WIA
Kantoorgerelateerd

Arbo Verzuim-abonnementen

Gezond ondernemen. Daar zijn we voor.

ArboNed
Kantoorgerelateerd

Coaching als secundaire arbeids-voorwaarde voor iedereen

Toename inzetbaarheid en productiviteit en afname verzuim om mentale redenen.

Mentavitalis
niped pmo
Verzekeringen

Persoonlijke Gezondheids-check

Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt.

Logo &niped
NN Ziekteverzuimverzekering
Verzekeringen

Ziekteverzuim-verzekering

De kosten bij langdurig ziekteverzuim bestaan naast de loondoorbetaling ook uit de loonkosten van een vervanger. Dek daarom de loondoorbetalingsplicht af!

Nationale Nederlanden