Logo Balieplus

Wereldwachtwoorddag

2 mei 2024

Op deze Wereldwachtwoorddag benadrukken we het belang van robuuste digitale beveiliging, vooral binnen de advocatuur. Advocatenkantoren beheren dagelijks vertrouwelijke cliëntgegevens, wat hen tot een doelwit voor cyberaanvallen maakt.

Hier zijn essentiële tips om je praktijk veilig te houden:

 • Gebruik sterke en complexe wachtwoorden:
  Implementeer wachtwoorden die een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen bevatten. Langere wachtwoorden met een mix van karakters bieden meer weerstand tegen hackpogingen.
 • Vermijd veelvoorkomende woorden:
  Gebruik geen makkelijk te raden wachtwoorden zoals “wachtwoord123” of “qwerty”. Denk in plaats daarvan aan een unieke zin of combinatie die alleen jij zou kennen.
 • Regelmatige updates:
  Het regelmatig wijzigen van wachtwoorden is cruciaal, vooral voor systemen die toegang geven tot gevoelige cliëntinformatie.
 • Multi-Factor Authenticatie (MFA):
  Activeer MFA waar mogelijk. Dit voegt een extra laag beveiliging toe die kan helpen om ongeautoriseerde toegang tot cliëntgegevens te voorkomen.
 • Training en bewustwording:
  Zorg ervoor dat alle medewerkers getraind zijn in cybersecuritypraktijken. Herkenning van phishingpogingen en andere gemeenschappelijke aanvalstechnieken is essentieel.
 • Gebruik van wachtwoordbeheerders:
  Overweeg het gebruik van wachtwoordbeheerders om verschillende sterke wachtwoorden te genereren en veilig op te slaan. Dit helpt om het risico op beveiligingslekken door hergebruik van wachtwoorden te minimaliseren. 1Password is een veel gebruikte wachtwoordbeheerder. Deze kan als extensie in elke browser geplaatst worden of als app op de mobiele telefoon.

Deze Wereldwachtwoorddag is een uitstekende kans om je cybersecuritystrategieën te herzien en te versterken. Bescherm jezelf en je cliënten door betere digitale gewoonten te omarmen en de beveiliging binnen je praktijk te verhogen.

Balieplus 25 jaar
punten
4.800+ aangesloten advocaten en notarissen
Collectieve voordelen
Goede kwaliteit en voorwaarden
Bespaar tijd en geld
Nieuws en updates

Gerelateerde Balieplus-voordelen

Bekijk al het collectieve voordeel

ICT

Beveiligd Mailen

Met Beveiligd Mailen verstuur je e-mails en documenten honderd procent veilig. Zo weet je zeker dat gegevens zijn beschermd tegen verlies, diefstal, beschadiging of misbruik en oneigenlijk gebruik.

Aangetekend Mailen
ICT

Aangetekend Mailen

Gemakkelijk, beveiligd & rechtsgeldig jouw documenten versturen?

Privacy Zeker
ICT

Privacy Zeker

Het online programma van Privacy Zeker helpt je om op een eenvoudige manier te zien hoe en aan welke verplichtingen je moet voldoen.

Balieplus-partner PrivacyZeker